Γεννήθηκε στο Δήμο Ζωγράφου της Αθήνας όπου και έζησε μέχρι το 2000. Σήμερα ζει σε έναν μικρό οικισμό έξω από το Λουτράκι.
Σπούδασε Εργοδηγός χημικός, Στατιστικολόγος και φοίτησε πέντε χρόνια στο Οικονομικό τμήμα του Βιομηχανικού Πανεπιστημίου Πειραιά.
Άρχισε να γράφει από μικρή ηλικία και έργα της είχαν φιλοξενηθεί στις σελίδες του περιοδικού «Διάπλασις των παίδων», με το ψευδώνυμο «Μέλισσα», στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Όμως ποτέ δεν είχε σκεφθεί ότι κάποια μέρα ίσως γινόταν συγγραφέας. Αυτό έγινε σχεδόν ξαφνικά ενώ εργαζόταν στην Έδρα Οικολογίας και Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Κάποια συνάδελφός της έτυχε να διαβάσει ένα από τα παραμύθια που σκάρωνε όταν έπαιζε με τα δύο μικρά παιδιά της. Της πρότεινε τότε να λάβει μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και μετά από πολλούς δισταγμούς έστειλε ένα από τα παραμύθια της με το «διαπλασικό» ψευδώνυμο «Μέλισσα». Το έργο πήρε έπαινο από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και σε λίγους μήνες εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο «Χαρταετός» με τον τίτλο « Η ΜΙΚΡΗ ΡΙΡΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ». Τα παρακάτω ήρθαν σχεδόν μόνα τους. Βέβαια εδώ η έκφραση «σχεδόν μόνα» κρύβει αρκετή δουλειά κι άλλη τόση αγάπη γι αυτό που κάνει κάποιος, αν θέλει πραγματικά να πάει μπροστά.
Παράλληλα με τη δουλειά της στο Πανεπιστήμιο, στις έδρες Γενικής Χημείας πρώτα και Οικολογίας και Προστασίας Περιβάλλοντος μετά και τη συγγραφή βιβλίων, ασχολήθηκε και με το θέατρο. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο θεατρικό εργαστήρι «ΠΑΡΟΔΟΣ» του Λάκη Κουρετζή και εμφανίστηκε σε παραστάσεις που έδωσαν στο Βόλο, στο Φεστιβάλ Κορίνθου και στην Αθήνα στο θέατρο «Μοντέρνοι καιροί» που μετονομάστηκε σε ΘΕΑΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ. Μετά από 17 χρόνια υπηρεσίας στο Πανεπιστήμιο παραιτήθηκε και ασχολήθηκε, με πάθος, αποκλειστικά με το παιδικό βιβλίο.
Έγραφε και παρουσίαζε μια ζωντανή εκπομπή για το παιδικό βιβλίο από τον ραδιοφωνικό σταθμό Της Ελευσίνας αλλά και με τον διαδημοτικό σταθμό «Δίαυλος 10». Στην εκπομπή αυτή συμμετείχαν λογοτέχνες, εικονογράφοι, μαθητές, δάσκαλοι και ακροατές τους σταθμού.
Συνεργάστηκε με το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας οργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Λογοτεχνία για παιδιά και νέους.
Λειτούργησε επί 7 χρόνια βιβλιοπωλείο, με παιδικά βιβλία κυρίως, στην Ελευσίνα και οργάνωνε συναντήσεις παιδιών με συγγραφείς στο χώρο του βιβλιοπωλείου.
Επισκέφθηκε τρεις φορές Ελληνικά σχολεία στη Στουτγάρδη μαζί με ομάδα Ελληνίδων συγγραφέων που προσκάλεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων για τον γιορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας τους.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ (Γ.Λ.Σ.) και έχει λάβει μέρος σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτού του φορέα και όχι μόνον. Το 1998 ήταν μέλος του Δ.Σ.της Γ.Λ.Σ. και συμμετείχε σε πιλοτικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς σε σχολεία της περιοχής Έβρου με θέμα: «Το παιχνιδομάθημα της δημιουργικής γραφής». Από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι το 2011 ήταν Γενική Γραμματέας της Γ.Λ.Σ..
Τον Φεβρουάριο του 2011 φιλοξενήθηκε ως υπότροφος στο Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών του Visby, στο νησί Gotland στη Βαλτική Θάλασσα,όπου έγραψε το νεανικό μυθιστόρημα “Αγάπες και φαντάσματα στη Βαλτική”, που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.
Τον Φεβρουάριο του 2011 φιλοξενήθηκε ως υπότροφος στο Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών του Visby, στο νησί Gotland στη Βαλτική Θάλασσα,όπου έγραψε το νεανικό μυθιστόρημα “Αγάπες και φαντάσματα στη Βαλτική”, που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.
Μερικές από τις προσωπικές πολιτιστικές της δραστηριότητες αναφέρονται παρακάτω:
Στις 17 Μαΐου 2007 προσκεκλημένη από την Ελληνική Πρεσβεία στην Πολωνία έδωσε διάλεξη στο Εργαστήριο Ελληνικών Σπουδών του Παν/μίου της Βαρσοβίας (ΟΒΤΑ) με θέμα: “Η κλασσική Ελληνική παιδική λογοτεχνία εμπνέεται και διασώζει την αρχαία παράδοση – Σύγχρονες τάσεις και προβληματισμοί”. (βλ. http://www.psh.ibi.uw.edu.pl/files/praktika_240507.pdf”.
Στα τέλη Μαΐου επισκέφθηκε το Τμήμα Ελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημίου της Κρακοβίας όπου συναντήθηκε με τους φοιτητές και συζήτησαν για την Ελληνική παιδική λογοτεχνία.
Επίσης προσκλήθηκε από τον σύλλογο γυναικών της Κρακοβίας. Η συνάντηση έγινε σε πολιτιστικό καφενείο όπου ανταλλάχτηκαν απόψεις για την γυναίκα μέσα στη σύγχρονη λογοτεχνία αλλά και την ζωή γενικότερα.
Τον Φεβρουάριο του 2008, φιλοξενήθηκε στην Pouan της Αργεντινής, ως υπότροφος στο πρόγραμμα Victoria Ocampo μαζί με την Ρουμάνα ποιήτρια Flavia Cosma. Ήταν οι πρώτες δύο υποτροφίες με τις οποίες ξεκίνησε το πολιτιστικό αυτό project. (βλ. http://anaquiroga.blogspot.gr/2008/02/katerina-mourikis-y-flavia-cosma-en.HTML)
Από το 2012 μέχρι το 2017 ήταν εξωτερικός συνεργάτης του περιοδικού “ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”.
Το 2018 έλαβε μέρος ως υπότροφητης Ένωσης Συγγραφέων της Σανγκάης σε ένα δίμηνο Διεθνές πρόγραμμα.
Τον Σεπτέμβριο του 2019 έλαβε επίσης μηνιαία υποτροφία από την Lu Xun Academy στο Πεκίνο με συμμετοχή συγγραφέων από όλον τον κόσμο. Ήταν η μόνη Ελληνίδα που κέρδισε αυτή την υποτροφία.
Το σύνολο των βιβλίων και συνεργασιών της ξεπερνάει σε αριθμό τα 100.
Και η συγγραφή συνεχίζεται…
Στο παρόν site παρουσιάζονται μόνο τα βιβλία της τελευταίας 10ετίας. Για τον πλήρη κατάλογο των βιβλίων μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο βιβλιοnet Katerina Mouriki.